مجمع علما و طلاب ارزگان

پایگاه اطلاع رسانی مجمع علما و طلاب ارزگان

مجمع علما و طلاب ارزگان

پایگاه اطلاع رسانی مجمع علما و طلاب ارزگان

مجمع علما و طلاب ارزگان

پایگاه اطلاع رسانی"مجمع علما و طلاب ارزگان" با هدف ارائه اطلاعات مفید در باره تاریخ، جغرافیا و مردم ارزگان، آشنایی با علما، شخصیت ها و معرفی فرهیختگان ارزگانی و آثار علمی آنان، ایجاد شده است.
ساختار سایت، دارای چند محور کلی است که موضوعات متعددی را شامل می شود. بخش "تاریخ ارزگان" حاوی اطلاعاتی در باره گذشته تاریخی، جغرافیا و مردم ارزگان است. در بخش "علمای ارزگان"زندگینامه علمای برجسته ارزگان و خدمات علمی، فرهنگی و سیاسی آنان، قرار داده شده است. در بخش "اندیشوران ارزگانی" به معرفی فعالیت های فرهنگی، تبلیغی و پژوهشی فرهیختگان ارزگانی پرداخته شده و آثار علمی فاخر آنان در قالب صدها کتاب و مقاله، جهت استفاده در اختیار عموم قرار گرفته است. بخش"مشاهیر ارزگان" به معرفی شخصیت های تأثیرگذار در منطقه ارزگان و خدمات آنان اختصاص دارد. در بخش "نشست ها و همایش ها" به معرفی اقدامات ثمر بخش مجمع علما و طلاب ارزگان در برگزاری نشست ها و همایش های علمی، پرداخته شده است که همایش بین المللی ارزگان، یکی از نمونه های بارز آن است(متن مجموعه آثار همایش در پنج جلد، جهت دانلود در سایت قرار داده شده است).
امید است با مساعدت فرهیختگان ارزگانی در غنا بخشی محتوای سایت، این پایگاه به سایت مرجع، برای مخاطبان ارزگانی تبدیل شود.

آخرین نظرات


حجت الاسلام و المسلمین حسن امینی، متولد: 1340،دانش‌آموختۀ سطح چهار جامعة المصطفی العالمیة و پژوهشگر دائرة المعارف علوم عقلی وابسته به مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
1. زندگی نامه:
حسن امینی(ارزگانی) در حدود سال1340، در یکی از نواحی ارزگان خاص به دنیا آمد. مقداری از مقدمات و ادبیات عرب را در مدرسه علمیه ارزگان آموخت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی به هدف تحصیل علوم دینی، از طریق پاکستان، به مقصد ایران عزیمت کرد. از حدود سال1360، در حوزه‌ی علمیه‌ی قم به درس‌های حوزوی (لمعه و اصول فقه) مشغول شد. رسائل را نزد آقایان اعتمادی و موسوی تهرانی و کفایه را نزد استاد پایانی و مکاسب را نزد استاد ستوده فراگرفت. در درس خارج اصول و فقه، از استاد فاضل لنکرانی و استاد سبحانی و بعضی دیگر بهره جست. در 1375، پس از چندبار شرکت در امتحان درسِ خارجِ فقه و اصول، از سطح چهار فارغ التحصیل گردید. پس از آن، کارشناسی و کارشناسی‌ارشد (در رشته عرفان اسلامی با نمره 19) را از مؤسسه‌ی آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) و کارشناسی‌ارشد با گرایش فلسفه از جامعه‌المصطفی‌العالمیه (نیز با نمره 19) دریافت کرد. فلسفه اسلامی را به عنوان پیش‌نیاز عرفان اسلامی در موسسه امام خمینی (ره) و عرفان اسلامی (مثل تمهید القواعد، شرح فصوص الحکم قیصری، شرح منازل السائرین خواجه عبدالله انصاری، بخشهای از مصباح الانس فناری) را بیشتر در خارج ازآن، نزد استاد سید یدالله یزدان پناه فراگرفت. از تاریخ 1385، تا 1397 به عنوان محقق و یا همکار علمی در دائره‌المعارف علوم عقلی وابسته به مؤسسه‌ی آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، در بخش عرفان اسلامی (از استخراج تعاریفِ اصطلاحات عرفان نظری تا نگارش مقاله)، مشغول پژوهش بوده‌ است. از سال 1390 تا 1398، با مؤسسه‌ی باقر‌العلوم (ع)، در نقد عرفان‌های نوپدید و از سال 1393، با انجمن حکمت و فلسفه‌ی ایران، همکاری داشته‌ و برای هر دو مرکز تا کنون مقالات علمی متعدد نوشته‌ است. از میان مقالات زیر، شماره‌های 7، 8، 9، 10، 11، علمی_پژوهشی و شماره 12، علمی- ترویجی هستند که دانشگاه باقرالعلوم یا مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) یا موسسه باقرالعلوم آنها را چاپ کرده‌اند. در نتیجه: تا کنون با نوشتن کتاب و مقالات متعدد، در مسائل دشوار اعتقادی، با مراکز معتبر علمی ایران همکاری داشته‌ و با اصول و فنون پژوهش و قواعد نگارش و ویرایش هم به خوبی آشنا است.

2. آثار و تألیفات:
الف) کتاب‌ها:
1. خیر و شر در مکتب ابن‌عربی، قم، انتشارات آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، چ1، 1390.


2. بررسی تطبیقی خیر و شر از دیدگاه ابن‌سینا و ابن‌عربی، حسن امینی، قم، مرکز نشر المصطفی(ص)، 1393.


3. جبر و اختیار در حکمت مشاء و عرفان اسلامی، حسن امینی، قم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، 1401.


مقالات:
1. خیر و شر در مکتب ابن‌عربی، فصلنامه معارف عقلی، زمستان1387، ش12، ص47-74.
2. انتقال‌پذیری تجربه‌ی عرفانی، فصلنامه معارف عقلی، سال ششمو1390، ش 20، ص47-76.
3. رویکرد کلامی و فلسفی خیر و شر، آیین حکمت، سال اول، پاییز1388، ش1، ص53-87.
4. امر بین‌امرین در اندیشه ابن‌عربی، آیین حکمت، سال دوم، تابستان 1389، ش4، ص37-68.
5. بررسی تطبیقی صور ارتسامی با اعیان ثابته، آیین حکمت، سال دوم 1389، ش6، ص7-33.
6. بررسی تطبیقی جبر و اختیار از منظر ابن‌سینا و ابن‌عربی، آیین حکمت، 1391، ش11، ص7-40.
7. موجه‌سازی تجارب عرفانی، آیین حکمت، سال پنجم، زمستان1392، ش18، ص7-40.
8. علم الهی به موجودات از دیدگاه ابن‌سینا، آیین حکمت، سال ششم، تابستان 1393، ش20، ص29-49.
9. معناشناسی «اختیار» و استناد آن به خداوند در عرفان اسلامی، انوار معرفت 1397، ش14، ص21-30.
10. معرفت نفس طریقی برای رسیدن به معنویت متعالی، مطالعات معنوی 1397، ش7، ص125-147.
11. جایگاه انسان در نظام هستی، مطالعات معنوی، تابستان و پاییز 1392، شماره هشتم و نهم، ص30-45.
12. رابطۀ نفس و بدن از منظر صدرالمتألهین، حسن امینی ارزگانی، پرتو خرد، آذر 1403، ش1، ص 59-76.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی